Välkommen till Ljugarns strandbastu

Fotograf Ulrika Norrgård, Moments in between

Trivselregler

Ljugarns strandbastu är omtyckt och välbesökt. 

För att bastun ska vara trevlig att nyttja för alla besökare ber vi er att hålla nedan i åtanke:

Om ni har hyrt bastun för en privat sittning ber vi er se till att inget vatten rinner och att alla fönster och dörrar är stängda när ni lämnar bastun. Bastuvärden kommer för att städa och stänga bastun efter att ni har lämnat. All elektronik till bastun är förinställd. Bastun startar och stänger av med timer – Rör inga knappar! 

Sommartid sitter man gärna utanför på Ljugarbänken och njut av kvällssolen och utsikten över stranden. Vintertid finns ett sittunderlag och en batterilykta att nyttja för de som vill svalka av sig på bänken.

Inga skor i omklädningsrummen, ställ dem gärna i skostället i entrén.

Om ni har badat i sjön, försök skrapa rent fötterna från sand och skölj i vattenbaljan innan ni går tillbaks in i omklädningsrummen. 

Det är helt OK att ta med egen dryck och förtäring, men vi ber er att slänga skräpet i papperskorgen och lägga tomburkar och pantflaskor i den blåa boxen i entrén. Om det inte skulle räcka, så ber vi er att ta med övrigt skräp när ni lämnar bastun.

Det är absolut förbjudet att ha glas och glasflaskor med in i basturummet. Där är det klinkergolv och en olycka med glassplitter kan ge svåra skador. Burkar och plastmuggar eller plastflaskor är helt OK.

Vi ber att ni anmäler ev. skador till bastuvärden, så vi kan se till att bastun alltid är i bästa skick.

Kontakt
Bastuvärdar 2024